top of page

Samen maken we het fotograferen alleen maar leuker, mooier en leerzamer!

Meeloopdagen

In de afgelopen jaren heb ik als paardenfotograaf heel wat meeloopdagen gedaan bij andere honden- en paardenfotografen... Sterker nog, dit doe ik nu nog steeds! Dit draagt namelijk zoveel bij aan je ontwikkeling als fotograaf dat ik mij nu maar al te goed besef hoe waardevol dit soort dagen kunnen zijn. Vooral als je net met deze fotografiebranche begint en nog niet zo goed weet hoe je te werk moet gaan in dit vak. Ik help je daar heel erg graag bij! Het is altijd al mijn passie geweest om mensen te helpen, des te leuker vind ik het om daar nu ook iets in deze specifieke fotografie niche voor te kunnen betekenen.

3E5A8300-1.jpg
3E5A8628-1.jpg

Voor wie zijn de meeloopdagen?

Ben jij beginnend in de honden- en/of paardenfotografie en wil je leren hoe je het beste voor een compositie, locatie of kledingkeuze voor het model kunt kiezen, hoe je je modellen en dieren aanstuurt tijdens een fotoshoot of hoe je de camera moet instellen in verschillende situaties? Aarzel dan niet en loop een keertje met mij mee!

Ook voor ervaren fotografen zijn deze meeloopdagen ideaal voor het aanvullen van je portfolio, zonder zelf alles te hoeven regelen. Lean back, relax and hit that camera button! Ook is het natuurlijk altijd gezellig om ervaringen, kennis en ideeën uit te wisselen met je collega-fotografen! Je bouwt zo steeds meer je netwerk op binnen de honden- en paardenfotografie.

Apparatuur voor hondenfotografie:

Je hebt sowieso een spiegelreflex of systeemcamera nodig i.c.m. één of meerdere lenzen. Dit kan een zoomlens van 70-200mm zijn, maar tegenwoordig wordt er ook heel veel met primelenzen van 85mm, 105mm of 135mm voor hondenfotografie gewerkt. Met deze lenzen kun je niet inzoomen, maar zijn een stuk scherper en hebben een mooie scherpte diepte.

Apparatuur voor paardenfotografie:

Hierbij geldt voor de camerabody hetzelfde als bij hondenfotografie. In de paardenfotografie wordt het meeste met de 70-200mm lens gewerkt, zodat je meer afstand kan bewaren i.v.m. veiligheid bij bijvoorbeeld actiefoto's. Ikzelf fotografeer met een 135mm primelens, dus ook deze lens is ideaal om mee te werken. Ik raad je aan om een lens mee te nemen met een minimaal diafragma van f2.8, zodat je ook in donkerdere situaties kan werken.

Niet in het bezit van een 70-200mm lens? Dan kun je met een 55-210mm f4.0 of 70-300mm f4.0 kun je ook prima deelnemen. Houd er dan wel rekening mee dat je in een donkere omgeving minder mogelijkheden hebt. Ook is het van belang dat je wel de basisfotografie kent, dus zorg dat je weet met welke knoppen je handmatig het diafragma, sluitertijd en ISO kan instellen. Wil je hier meer persoonlijke begeleiding bij? Dan past een privé workshop beter bij jou (klik hier voor meer info).

Als je met de nabewerking stap voor stap mee wilt kunnen doen met de edit video die ik na afloop stuur, dan raad ik je aan om de laatste versie van Adobe Photoshop aan te schaffen. 

Wat kun je verwachten?

 • Een dagdeel meelopen in een groep van 4 of 5 deelnemers op prachtige natuurlocaties in de omgeving van Eindhoven, bij de bloesembomen, bloemenvelden of een unieke plek zoals een oude kerk- of kasteelruïne

 • Je ontvangt vooraf een handige welkomstgids in de mail 

 • Minimaal 2 prachtige paarden en/of honden met modellen, we wisselen veel af in settings en poses

 • Ik vertel tussen het fotograferen door over hoe ik werk met mijn camera, welke instellingen ik gebruik voor bepaalde licht situaties, denk aan ISO, diafragma, sluitertijd, witbalans, lichtmeting, scherpstelpunt

 • Je ziet en leert hoe ik honden of paard en eigenaar aanstuur en positioneer, hoe ik gebruik maak van de omgeving, waar ik op let qua achtergrond en licht en hoe ik het meest aantrekkelijke beeld creëer 

 • Kort moment waarbij ik een paar brandingfoto's voor je maak op de mooie locatie waar we fotograferen. Na afloop ontvang je alle RAW bestanden en mag je één foto uitkiezen die ik voor je nabewerk. Deze kun je voor je Social media gebruiken. (Het MAG, maar is uiteraard niet verplicht als je zelf niet op de foto wilt).

 • Je gaat naar huis met heel veel nieuwe foto's voor je portfolio

 • Enkele dagen van tevoren voeg ik je toe aan een groepsapp, hier communiceer ik nog even de laatste belangrijke info, na afloop kun je hier ook jouw resultaten delen als je wilt en kun je eventueel je vragen over nabewerking stellen

 • NABEWERKING: de groep deelnemers ontvangt van mij na afloop de toegang tot één edit video waarin ik jou laat zien hoe ik mijn stijl in een foto toepas in Camera Raw en Adobe Photoshop, deze kun je tot één maand na de meeloopdag bekijken

 • Uitwisselen van contactgegevens en een aantal van jouw mooiste foto's met de modellen, ik wil je vragen om minstens één foto kosteloos af te leveren aan ieder model als bedankje voor hun inzet en komst

 • En natuurlijk... een hele gezellige dag met andere fotografen waar misschien wel nieuwe vriendschappen uit groeien!

3E5A8314-1.jpg

Wanneer is de volgende honden- of paardenfotografie meeloopdag?

Data 2023

 • VERPLAATST NAAR VRIJDAG 21 APRIL

 • Paarden bij de bloesems

 • Locatie: Kersenboomgaard - Oost Brabant

 • Tijdstip: 17:00 - 20:30 uur

 • Aantal plekken: 2 van de 5 bezet

 • Kosten: €150,-

 • Za 29 juli 2023

 • Sprookjesachtige hondenportretten

 • Locatie: kasteel Asten

 • Dagdeel: avond

 • Aantal plekken: 2 van de 5 plekken vrij

 • Kosten: €175,-      incl. huur locatie

 • Wo 16 augustus 2023

 • Paarden en pony's in de paarse heide

 • Locatie: Heide bij Waalre

 • Dagdeel: avond

 • Aantal plekken: nog maar één plekje vrij!!!

 • Kosten €150,- 

 • Najaar 2023

 • Locatie: Herfstlocatie of duinen

 • Dagdeel: ochtend of namiddag

 • Aantal plekken: 5 personen

 • Kosten: €150,- 

Bovenstaande prijzen zijn incl. 21% btw
Aanmelden kan onderaan de pagina

Deze fotografen gingen jou al voor en delen graag hun ervaring met jou!

Casandra - Beestenfoto

Casandra - Beestenfoto

"Ik vind het een groot pluspunt dat het erg uitgebreid is. Het is niet enkel meekijken tijdens de meeloopavond maar ook voor- en achteraf krijg je nog veel informatie. Het Kasteel in Asten, was fantastisch! Er waren hele mooie, diverse honden modellen aanwezig. Boukje is erg geduldig en rustig; dit straalt zij uit naar de deelnemers en modellen waardoor er een fijne sfeer is. Ze verdeelt haar aandacht goed, kijkt mee en verteld wat ze doet en waarom. Voor mij is het voor herhaling vatbaar!"

Eva de Smet Photography

Eva de Smet Photography

"De meeloopavond was zeer aangenaam en leerzaam en beantwoorde volledig aan mijn verwachtingen. Ik vond het heel erg fijn om alle informatie over de meeloopavond snel na inschrijving te krijgen. Deze informatie was daarnaast ook heel duidelijk! De bloesemlocatie die ze had uitgekozen was echt heel erg mooi en ook de modellen pasten heel goed in het plaatje. Daarnaast gaf ze ook duidelijke uitleg aan ons en heb ik weer veel bijgeleerd over het aansturen van modellen. Zeker een aanrader!"

Britt - Eichhorn Foto

Britt - Eichhorn Foto

"Heel de meeloopavond was goed uitgedacht. Tijdens het fotograferen deelde Boukje deelde veel kennis, over instellingen en waar je op moet letten qua houding van de hond. De locatie was echt heel mooi, veel mogelijkheden om verschillende soorten foto's te maken. Veel verschillende modellen qua uiterlijk waardoor je steeds andere dingen kreeg waarop je moest letten. Dit levert veel diversiteit in foto's op. Ook de nabewerking na afloop, die veel fotografen liever geheim houden, was waardevol!"

Valérie Fotografie

Valérie Fotografie

"Alles verliep soepel en ontspannen. Boukje hield overal rekening mee: het aansturen van en communiceren met zowel de modellen als cursisten. Alles deed ze in kalmte. Boukje had een stukje van de duinen uitgezocht wat lekker rustig was. Ook was er voldoende ruimte om vragen te stellen en Boukje bleef communiceren over de instellingen + tips en tricks waar je op kon letten tijdens het fotograferen. Ook was er erg veel variatie in de modellen. 100% een aanrader voor andere fotografen!"

Iris Bruijs - B_One_Picture

Iris Bruijs - B_One_Picture

“Ik vond de meeloopdag van Bembregts Fotografie heel leuk, leerzaam en gezellig. Ze had echt een mega toffe locatie geregeld met leuke modellen. Tijdens de meeloopdag kregen we veel tips; o.a. over het aansturen van een model, instellingen van je camera, het licht en hoe ze zelf een fotoshoot plant. Ook vertelde ze steeds wat ze zelf met haar instellingen deed in de verschillende situaties. Het was echt heel leerzaam en Boukje is echt super gezellig om mee samen te mogen werken, een aanrader!!"

Sanne Wammes Fotografie

Sanne Wammes Fotografie

"Ik ben heel tevreden en met veel prachtige foto's naar huis gegaan. Met als kers op de taart de brandingshoot, waardoor ik eindelijk ook eens echt mooie foto's van mijzelf had die ik weer kan gebruiken voor mijn eigen socials. Buiten dat Boukje weet wat ze doet m.b.t. paardenfotografie en daarin veel kennis te delen heeft, is ze ook een heel aardig en leuk mens die zich richt op de klant en waarbij je je op je gemak voelt en vrij bent om vragen te stellen."

Merel Forster Fotografie

Merel Forster Fotografie

"Het was een super fijne relaxte sfeer. Boukje is ontzettend enthousiast tijdens het uitleggen en als ze een mooi plekje ziet waar het licht zo mooi door komt wordt ze nog enthousiaster. Elke vraag die je stelde werd duidelijk en fijn uitgelegd. Ik zou iedereen aanraden om een meeloopdag mee te gaan. Het is gezellig, je komt thuis met een hele berg mooie foto's en je bent een leuke ervaring rijker."

Shirley van Lieshout Fotografie

Shirley van Lieshout Fotografie

"Boukje had hele mooie modellen geregeld, ze was heel goed voorbereid, wist de juiste plekjes te vinden om diversiteit in de fotoshoot te krijgen, ze vertelde veel over hoe zij de camera-instellingen had staan, er was ruimte voor individuele aandacht en zelfs aan drinken en een tussendoortje was gedacht.Wat ik aan de meeloopdag zo leuk vond was de brandingsshoot die wij van elkaar maakte aan het einde. Dit vind ik best uniek omdat dit weinig gedaan wordt."

Enjoyce Photography

Enjoyce Photography

"Wat was het een toffe meeloopdag in Waalre. Er was een hele fijne en ontspannen sfeer. Boukje is een lieve vrouw en alles was tot in de puntjes geregeld. Vooraf hebben we via de mail al wat informatie over de meeloopdag en brandingshoot ontvangen ter voorbereiding. Wat ik erg fijn vond aan deze dag was het kleine gezellige groepje en dat je kan alles vragen. De brandingshoot achteraf was de kers op de taart, wat was dat leuk om te doen."

Sabina Verhoeven Photography

Sabina Verhoeven Photography

"Ontzettend leuk georganiseerd alles was goed verzorgd er werd overal aan gedacht. Iedereen kreeg de aandacht die die nog had voor eventuele vragen. En de sfeer was ontzettend leuk! Je krijgt niet alleen kramp in de vingers van het fotograferen maar ook in je kaken van het lachen!"

Ingrid Honders Fotografie

Ingrid Honders Fotografie

"Wow, wat een geweldige ochtend was dit! In het begin hebben we uitleg gehad en zijn aan de slag gegaan. Er waren veel verschillende fotoplekjes waar prachtige foto’s gemaakt konden worden en genoeg ruimte voor het stellen van vragen. Voor mij was het een geslaagde ochtend en de kans is groot dat ik nog wel een keer ga meelopen."

Aanmelden

Na aanmelding en betaling ontvang je de factuur in je e-mail. Controleer altijd voor de zekerheid even de spam. Binnen enkele dagen ontvang je de eerste mail met meer informatie ter voorbereiding op de meeloopdag of privé workshop.

bottom of page