top of page
Bembregts Fotografie paardenfotograaf hondenfotograaf

Veelgestelde vragen

Voordat je een fotoshoot gaat boeken kan ik me voorstellen dat je nog met een paar vragen zit. Hieronder staat een lijstje met vragen die regelmatig aan mij gesteld worden. Misschien zit jouw vraag er wel tussen en heb jij al gelijk het antwoord waar je naar zocht. Mocht jouw vraag er nog niet tussen zitten, aarzel niet en stuur mij gerust een bericht via het contactformulier, Facebook of Instagram.

"Kan ik een fotoshoot doen zonder dat mijn hond of paard los staat?"

Bembregts Fotografie - paardenfotografie Eindhoven

Ja dat kan zeker, sterker nog... ik laat eigenlijk nooit paarden los staan tijdens een fotoshoot. Ik maak namelijk gebruik van een fotografiehalster. Dat is een dun touwhalster dat ik tijdens de nabewerking makkelijk kan verwijderen. Daardoor lijkt het op het eindresultaat alsof het paard helemaal vrij staat. Cool he? De hulp die jij naar de fotoshoot meeneemt kan het touw aan het halster vasthouden zodat jij je op de fotoshoot kan focussen. Als jouw paard heel braaf is kun je zelfs het touwtje gewoon loslaten. Werkt hartstikke makkelijk en veilig! Wil jij liever jouw paard een eigen halster of hoofdstel omdoen dan is dat natuurlijk geen enkel probleem. Een hond los tijdens de fotoshoot kan, maar wel alleen als je zeker weet dat deze niet wegrent naar andere honden of mensen. Mocht jouw hond niet los kunnen dan is dat geen enkel probleem, we gebruiken dan mijn hondenfotografielijn. Een dun touwtje dat om de hals gaat en dat ik na afloop makkelijk weg kan photoshoppen. 

"Kan de fotoshoot ook op een locatie bij mij in de buurt of bij mij op stal worden gedaan?"

Veulen fotoshoot

Het is ook mogelijk om de fotoshoot op een geschikte locatie bij jou thuis in de buurt of rondom stal te doen. Als jij mij jouw adres doorgeeft kom ik gewoon naar jou toe met mijn camera en fotografie lijntjes/halsters. Ik raad je aan om rondom jouw huis/stal even te zoeken naar rustig stukje bos, weiland of lang pad waar we de foto's kunnen maken. Vaak is een rij met bomen of struiken al genoeg! Voor hondenfotografie is een ondergrond met veel mos bijvoorbeeld ook erg mooi! Wil jij een rijshoot doen en ken je een stal met prachtige rijbaan waar je naartoe zou kunnen? Dan is dat natuurlijk perfect en echt een aanrader om te doen.

"Mijn hond/paard is best onrustig, lukt een fotoshoot dan wel?"

Bembregts Fotografie - paardenfotografie Eindhoven

Ik kom zelden honden of paarden tegen die lang stil kunnen staan tijdens een fotoshoot. De meeste paarden en honden staan een paar seconden stil, zou je niet zeggen he als je al die foto's van fotografen ziet. Net op dat moment schiet ik snel tientallen foto's. Als jouw paard of hond daarna weer even draait of de andere kant op kijkt is dat helemaal niet erg. Dus ja, dieren die wat onrustiger zijn kunnen gewoon meegaan voor een fotoshoot. Het belangrijkste is dat jij en je hulptroepen ten alle tijden rustig en relaxt blijven. Wees geduldig en lief voor je dier, want die zal uiteindelijk jouw energie overnemen. Neem wat snoepjes, spullen of een ander paard/hond mee waarvan jij weet dat jouw dier daar rustiger van wordt. Er zijn honden of paarden die de eerste 15 minuten van de fotoshoot de tijd nodig hebben om te wennen, maar er zijn er ook bij die juist het eerste kwartier super alert zijn en daarna hun geduld verliezen. We nemen de tijd die nodig is om jouw mooie foto's te creëren! 

"Je kunt toch alleen maar mooie foto's krijgen als de zon schijnt?"

Eerste keer een hondenfotoshoot

Dat is dus een fabel! De meeste mensen denken inderdaad dat je alleen maar mooie foto's krijgt als de zon buiten schijnt. Maar ik werk zelf het liefst vlak vóór zonsondergang of wanneer het bewolkt is. Als paardenfotograaf maak je gebruik van natuurlijk licht, deze is het mooiste als het een beetje zacht is. Heel fel licht overdag (tussen 11:00 - 18:00 uur) zorgt voor harde schaduwen en samengeknepen oogjes, iets wat ik juist wil vermijden. Een zonnetje is dus echt niet nodig tijdens een fotoshoot. Wel moet het droog zijn omdat anders mijn apparatuur kapot gaat, dus bij regen wordt de fotoshoot verzet. Dit kan tot het laatste moment (2 uur van tevoren) nog besloten worden, want in ons koude kikkerlandje weet je het maar nooit!

"Ik heb nog nooit een fotoshoot met mijn paard gedaan, is dit dan wel iets voor mij?"

Eerste keer paardenfotoshoot

Nog nooit een fotoshoot gedaan? Waar wacht je nog op! Ook als jij en je hond of paard onervaren zijn voor de camera is dit hartstikke leuk om te doen. Het is heel normaal dat je het spannend vindt en bang bent dat je niet weet wat je moet doen. Maar vergeet niet dat ik dit al heel vaak heb gedaan, veel verschillende mensen, honden en paarden heb gezien en jou heel goed kan helpen. Ik zorg altijd voor een relaxte sfeer, gezellig praatje, duidelijke instructies over hoe jij en je paard of je hond moeten staan en laat jou tussendoor alvast wat foto's zien zodat jij ook begrijpt wat ik door de lens van mijn camera zie. 

"Kan ik met meerdere personen en honden of paarden tegelijk een fotoshoot doen?"

Fotoshoot met twee paarden

Het is zeker mogelijk om met meerdere personen en honden of paarden de fotoshoot te doen. Maar wees je ervan bewust dat dit niet gemakkelijk is! Het is een enorme uitdaging om alle personen en dieren op precies hetzelfde moment goed op de foto te zetten. Daar is meer tijd en geduld voor nodig, maar vaak heb ik aan een paar korte momenten al genoeg. Ook in de nabewerking gaat meer tijd zitten, omdat ik meer fotohalsters of hondenlijntjes weg moet werken, vlekjes van meerdere dieren of personen weg moet poetsen etc. 

"Ik wil graag rij- of actiefoto's laten maken, kan dat ook?"

Bembregts Fotografie - paardenfotografie Eindhoven

Ja hoor, dat kan zeker! Naast portretten van mens en dier kun je bij mij ook een fotoshoot boeken met je paard onder het zadel. Of denk aan actiefoto's van jouw hond los of paard aan het fotohalster en longeerlijn. Jouw paard in actie kun je ook heel gaaf door mij vast laten leggen in een video. Daarom bied ik ook 3 verschillende pakketten aan waarmee je reels ontvangt, die op het moment mega populair zijn op Social Media. Daar krijgen je socials een enorme boost van!

"Wat voor kleding kan ik het beste aandoen tijdens een fotoshoot?"

fotoshoot paard en kind

Allereerst is het belangrijk dat jij je goed en comfortabel voelt in je kleding tijdens de shoot. Daarnaast wil je natuurlijk wel mooi op de foto staan. Voor de magische en romantische sfeer in mijn foto's raad ik je aan om één van mijn jurken te gebruiken voor de shoot. Dit zit bij het fotoshootpakket inbegrepen. Ik heb lange jurken in verschillende kleuren en maten. Maar het kan natuurlijk ook zijn dat jij niet zo'n jurken type bent. Geen probleem! Je kunt ook gewoon je eigen kleding dragen. Een jeans, jumpsuit of lange rok met mooie blouse of kanten top staan ook erg mooi op de foto. Daaronder kun je een laarsje of mooie sneaker aandoen. Ik raad je aan om geen kleding met opdruk en teksten te kiezen. Zorg voor kleuren die rustig zijn en bij de omgeving van de fotoshoot locatie passen. Ik heb hier een handige kleurengids voor die jou advies geeft over welke kleuren het mooist ogen op de foto bij verschillende locaties.

Heb jij een rijshoot geboekt bij mij? Dan raad ik je echt aan om in een mooie set op de foto te gaan. Dus een bijpassend dekje met eventueel bijpassende pees en kogelbeschermers, bijpassend shirt en zorg ook dat je laarzen, cap en harnachement netjes opgepoetst zijn. Alles bij elkaar zorgt namelijk voor jouw perfecte plaatjes en video's.

bottom of page