top of page
Bembregts Fotografie professionele hondenfotograaf paardenfotograaf
DS9_2101-1.jpg

Hondenfotograaf, paardenfotograaf en trouwfotograaf in Brabant

Hi! Ik ben Boukje Embregts, geboren in 1993 te Tilburg. Sinds 2017 woon ik in Eindhoven en creëer ik magische foto's van paarden en honden. Ik fotografeer al meer dan 10 jaar, maar ben sinds 2020 professioneel fotoshoots en workshops gaan aanbieden. Ik begon op mijn 18e met een spiegelreflexcamera en sindsdien kan ik niet meer zonder. In de lopende jaren ben ik met steeds professionelere apparatuur gaan werken en heb ik een eigen stijl en workflow ontwikkeld. Ik krijg enorm veel energie van het vastleggen van mooie momenten en herinneringen voor enthousiaste honden- en paardeneigenaren. 

Mijn liefde voor honden en paarden

Als kind hebben wij thuis altijd honden gehad... beetje uit de hand gelopen hobby van mijn vader, want we hadden zowat een kennel. Ik heb dus veel ervaring met honden en ben er dol op. Momenteel hebben mijn vriend en ik een hele lieve, altijd vrolijke en energieke Hongaarse Vizsla genaamd Nero. Daarnaast is op jonge leeftijd ook de liefde voor paarden ontstaan toen ik op mijn 7e voor het eerst ging lessen bij een manege. Sindsdien zijn paarden altijd een onderdeel van mijn leven geweest en hebben ze mijn hart gestolen.

Opleiding, cursussen en ervaring

Zoals je hieronder kunt zien werk ik naast het fotograferen ook nog parttime in het onderwijs. Ik sta voor de klas op een middelbare school en geef les in biologie. Ik sta al sinds 2011 voor de klas, en heb in 2014 mijn onderwijs bevoegdheid gehaald.

  • HBO Bachelor 2e graad docent biologie in de onderbouw vmbo/havo/vwo en bovenbouw vmbo van het voortgezet onderwijs (bevoegdheid gehaald in 2014)

  • HBO Master 1e graad Biology Education, bovenbouw havo/vwo van het voortgezet onderwijs (bevoegdheid gehaald in 2022)

  • Diverse workshops, cursussen en portfoliodagen gevolgd bij ervaren professionele collega-fotografen, in zowel de honden-, paarden- als trouwfotografie branche (2019 - heden)

  • Professioneel paardenfotograaf; fotoshoots, workshops, online edit tutorials (sinds 2020)

  • Professioneel hondenfotograaf; fotoshoots en workshops (sinds 2022)

                                             

                                                                               

DS9_1958-1socialmedia.jpg

Funny facts about me...

Favorites

Dieren ~ Frietjes ~ Cappuccino ~ Cherry Cola ~ Harry Potter ~ Festivals ~ Films en series ~ Heel hard met muziek meezingen ~ Gezelschapsspelletjes ~ Biologienerd ~ Wandelingen door de natuur ~ Spa en sauna ~ Jachthonden ~ Rituals ~ Robijn wasmiddelen... haha ja ik geniet daar echt van!

Guilty pleasures

Misschien niet heel erg cool, maar ik luister heeeeeel erg graag naar filmmuziek!

~

O ja en ik speel nog heel graag old school games zoals Roller Coaster Tycoon, Zoo Tycoon, De Sims, Age of Empires etc.

~

Ieder jaar moet ik alle Harry Potter, Lord of The Rings, Twilight, Hobbit films allemaal weer een keer zien... zonder overleef ik niet!

Good at...

Perfectioneren! Ik zorg ervoor dat ik altijd alles tot in de puntjes voorbereid, goed vooruit denk/plan, afspraken nakom en altijd alles afmaak waar ik aan begonnen ben!

~

En geen idee waarom, maar ik kan ook bij het horen van een intro heel snel titels en artiesten van liedjes raden!

Gotta work on...

Geduld... haha, niet echt mijn sterkste kant. Het enige waar ik eigenlijk wel geduld voor heb is het maken van mooie foto's tijdens een fotoshoot, want dat is nou eenmaal mijn passie.

~
Ik ben trouwens ook echt een ramp in spreekwoorden en gezegdes, zeg maar categorie "de aap uit de boom kijken" en "komt de kat uit de mouw"!

Wat maakt mij als dierenfotograaf uniek?

Ik krijg er enorm veel energie van als ik paard, hond en mens op een prachtige locatie mag vastleggen. Ik word er heel blij van als ik dat perfecte plaatje mag gaan creëren: "welke kleding past er het beste bij, welke kleur, welke omgeving, welk licht en welke poses werken het beste bij paard, hond en eigenaar". Die passie, positieve energie en enthousiasme gebruik ik dus voor iedere fotoshoot. 

Bembregts Fotografie paardenfotografie hondenfotografie
bottom of page