top of page
DSC_6386-1zonderlogo.jpg

Honden
fotoshoot
boeken

DSC_7163-1website.jpg

Marieke en Sarah

"De sfeer in de foto's vind ik erg mooi"

"Ik had al een keer eerder een fotoshoot gehad met mijn paard bij Boukje. De fotoshoot was zo leuk, dat ik altijd al met mijn hond een shoot wilde boeken bij Boukje. De shoot was ook weer heel fijn en het resultaat is prachtig! De sfeer van de foto's vind ik erg mooi. Als je een fijne, relaxte fotograaf zoekt die bijzondere foto's maakt van jouw hond, zou ik Boukje zeker aanraden."

Het is zover, jij gaat jouw magische honden fotoshoot boeken

1

Voorbereiding

Wanneer ik jouw boeking ontvang zal ik jou binnen enkele dagen bellen om een datum in te plannen en de fotoshoot samen voor te bereiden. Je mag me al jouw vragen stellen en ik vertel jou alvast wat je kunt verwachten en geef waardevolle tips om je samen met je hond perfect voor te bereiden. Je ontvangt daarvoor een handige welkomstgids van mij in de mail.

2

De grote dag!

We shooten met mooi zacht licht aan het begin of einde van de dag, zodat we de mooiste resultaten krijgen. Tijdens de fotoshoot geef ik je fijne  en duidelijke aanwijzingen en neem ik rustig de tijd voor jou en je hond. Je kunt gebruik maken van mijn fotolijntjes. Ik zorg voor voldoende afwisseling in poses, plekjes op de locatie, close-up foto's en foto's waar je hond helemaal op staat.  

3

Nabewerking en versturen

Ik ga zo snel mogelijk aan de slag met de selectie en nabewerking van jou foto's en video's. De foto's krijgen een zorgvuldige nabewerking in mijn eigen unieke, zachte en magische stijl. Zodra de foto's klaar zijn ontvang je deze in een online galerij waar je deze kunt downloaden. Mocht je een All-Inclusive pakket hebben geboekt, dan ontvang jij ook snel het fotopakket met afdrukken bij jou thuis. 

Fay en Guusje

"Boukje heeft veel geduld en neemt alle tijd"

"Mega tevreden. Boukje zoekt prachtige plekken uit, legt duidelijk uit wat voor poses mooi zijn om de hond neer te zetten en denkt heel fijn mee. Ze heeft veel geduld en neemt alle tijd. Ook toen ik met een puppy van 11 weken aankwam! Super fijn. De foto’s zijn onwijs mooi geworden en een hele dierbare herinnering."

7II_5254-1socialmedia.jpg

Een honden fotoshoot bij mij...

...vindt altijd plaats op een prachtige outdoor locatie waar ik regelmatig fotografeer en dus de beste plekjes ken voor het creëren van het beste resultaat. Dit zijn outdoor locaties rondom Loon Op Zand, Tilburg of Eindhoven, maar eventueel ook urban locaties zoals Rotterdam of Utrecht.

...vlak vóór zonsondergang of vlak na zonsopgang, zodat ik de foto's het mooie zachte licht krijg voor de perfecte sfeer.

...kan het hele jaar door worden geboekt. In de zomer staat de natuur volledig in bloei, maar in de winter heb je heel mooi zacht licht en soms ook kans op vorst en sneeuw op je foto! Of denk aan de herfsttinten in het najaar en bloemenvelden in het voorjaar.

...kun je met meerdere honden of personen meedoen per fotoshoot pakket. Houd er wel rekening mee dat je dan minder lang de tijd hebt per persoon en hond.

...wordt verzet bij veel regen, storm, hagelbuien of extreem hoge temperaturen. Bij droog weer gaat de shoot altijd door!

...heeft altijd een hele gezellige, relaxte en gemoedelijke sfeer. Ik werk met en stuur dagelijks mensen aan doordat ik naast mijn baan als fotograaf ook nog voor de klas sta in het voortgezet onderwijs.

...vindt altijd plaats onder mijn professionele begeleiding met veel geduld voor jouw hond. Ik heb enorm veel ervaring met honden doordat deze altijd een onderdeel van mijn leven zijn geweest. Met 7 honden tegelijk naar het bos, en ook met de hele roedel weer terug naar huis was bij ons dagelijkse routine :)

...nemen we de tijd die nodig is voor het creëren van jouw droomfoto's, ik hanteer dus geen tijdslimiet. Een fotoshoot met honden duurt gemiddeld één uur, afhankelijk van de rust en tijd die we nodig hebben en op hoeveel plekjes we gaan fotograferen. 

Tips voor honden baasjes

Oefen van tevoren commando's als blijf, zit, lig, pootje geven, zodat de fotoshoot voor iedereen prettig verloopt en je nog mooiere herinneringen creëert. Extra commando's zoals 'poot', 'kopje laag' of 'met de voorpoten op een boomstam staan' zijn altijd mooi meegenomen!

Tips voor honden baasjes

Is jouw hond alleen een tuigje gewend? Oefen van tevoren ook alvast met een hondenlijntje om de hals, zodat de hond gewend is aan het fotografielijntje tijdens de shoot. Oefen samen zowel binnen als buiten op onbekend terrein.

Het ontvangen en gebruiken van jouw foto's en reels

Al jouw uitgekozen foto's krijgen een professionele nabewerking in Adobe Photoshop en Camera Raw.  Dit vergt veel zorgvuldigheid en expertise, dus hier gaan uiteindelijk de meeste uurtjes werk voor mij in zitten. Door de jaren heen heb ik mijn eigen unieke, zacht magische hondenfotografie stijl ontwikkelt. Zo werk ik ook altijd het fotolijntje helemaal weg uit de foto, zodat het lijkt alsof jouw hond helemaal vrij in de natuur staat.  Je ontvangt de foto's met deze nabewerking in twee versies: met mijn logo in het klein en zonder logo. De foto's met logo zijn opgeslagen op webformaat en perfect voor het delen op Social Media. De foto's zonder logo mogen alleen gebruikt worden voor privégebruik, en zijn dan ook in hoge resolutie opgeslagen (groot formaat). De originele onbewerkte foto's zie je alleen in de uitzoekgalerij, deze foto's worden uiteraard niet mee verzonden met het eindresultaat.

Bij het reels pakket ontvang je de opgenomen video's in één of meerdere gemonteerde reels via een handige WeTransfer downloadlink. De reels worden gemonteerd in Adobe Rush op een door jou uitgekozen muziekje. Weet je geen liedje? Dan kies ik zelf een bijpassende uit voor je. Ik wissel verschillende beelden en snelheid van de beelden met elkaar af. Alle reels bevatten een transparant logo aan het begin en aan het einde van de reel. 

Bij pakket All-Inclusive stuur ik jouw foto's ook op naar de drukkerij. Dit is een professionele drukkerij  waar alleen fotografen gebruik van kunnen maken. Hierdoor zijn jouw fotoafdrukken van een hoogwaardige kwaliteit waarin de scherpte en kleuren precies zoals op de digitale versie zichtbaar zullen zijn. Ik verzend jouw fotoafdrukken in een uniek fotopakket naar jou thuis waarbij je de foto's ook nog eens op mijn gepersonaliseerde USB-stick ontvangt. Hiermee kun je ze gemakkelijk delen met geliefden.

Verschillende locaties

In de omgeving van Loon Op Zand, Tilburg of Eindhoven, maar ook op meerdere plekken in Nederland heb ik diverse mooie locaties voor fotoshoots met honden ontdekt. Benieuwd naar de mogelijkheden?

Kleurengids

Speciaal voor mijn klanten heb ik een handige kleurengids ontworpen waarbij je kunt kijken welke kleuren kleding het beste matchen bij alle typen fotoshoot locaties. De kleurengids zit bij de handige 'Welkomstgids' die je na boeking van een shoot in je mail ontvangt.

Welkomstgids

Nadat jouw boeking binnen is ontvang je van mij een 'Welkomstgids' in de mail, waarmee jij je perfect kan voorbereiden op de fotoshoot. In de Welkomstgids vind je o.a. een lijstje van spullen die handig zijn om mee te nemen, of als je zelf met je hond op de foto gaat een kleurengids voor jouw kledingkeuze,