top of page
DSC_6386-1zonderlogo.jpg

Boek jouw fotoshoot

DSC_7163-1website.jpg

Marieke en Sarah

"De sfeer in de foto's vind ik erg mooi"

"Ik had al een keer eerder een fotoshoot gehad met mijn paard bij Boukje. De fotoshoot was zo leuk, dat ik altijd al met mijn hond een shoot wilde boeken bij Boukje. De shoot was ook weer heel fijn en het resultaat is prachtig! De sfeer van de foto's vind ik erg mooi. Als je een fijne, relaxte fotograaf zoekt die bijzondere foto's maakt van jouw hond, zou ik Boukje zeker aanraden."

Het is zover, jij wilt magische portretten van jouw hond!

1

Voorbereiding

Nadat ik jouw ingevulde boekingsformulier heb ontvangen zal ik binnen 3 werkdagen telefonisch contact met je opnemen om de fotoshoot te plannen en samen voor te bereiden.  We kiezen een locatie, dag en tijd uit. Ik geef je tips over het voorbereiden van de fotoshoot, wat je allemaal mee moet nemen en hoe laat we afspreken op de locatie. Ook kun je aangeven of je samen met je hond op de foto wilt, dan geef ik je ook nog advies in kleding en kleur keuze. Nadat ik je heb gebeld ontvang je van mij alle afspraken, de factuur en een handige welkomstgids om jezelf tip top voor te bereiden in de mail. De betaling voor de fotoshoot dient vóór de aangegeven termijn op de factuur te worden voldaan. Je kunt mij tussendoor altijd bereiken via mail of WhatsApp als je later nog vragen hebt.

2

De grote dag!

De fotoshoot vindt altijd rond zonsopgang of vlak vóór zonsondergang plaats, dit zorgt namelijk voor het magische zachte licht in mijn foto's. Zorg dus dat je ruim op tijd op de locatie bent, want als de zon onder is, dan is de fotoshoot voorbij! Tijdens de fotoshoot geef ik je fijne  en duidelijke aanwijzingen en neem ik rustig de tijd voor jou en je hond. Voor honden heb ik speciale fotografielijntjes waar ik gebruik van maak als jouw hond niet los kan. Ik zorg voor voldoende afwisseling in poses, plekjes op de locatie, close-up foto's en foto's waar jij en/of je hond helemaal op staan.  Tussendoor mag jij ook van kleding wisselen als je dat graag wilt. Mocht je een reels pakket hebben, dan film ik de haarscherpe professionele portret of actie beelden van jouw hond.

3

Nabewerking en versturen

Nu begint voor mij eigenlijk nog het meeste, maar ook zeker een van de leukste werkzaamheden... de selectie en nabewerking. Ik maak een selectie van de 75-100 mooiste, scherpste en beste kwaliteit foto's. Hieruit mag jij in een online uitzoekgalerij jouw foto's gaan uitkiezen.  Bij een pakket met reels erbij kies ik zelf de best gelukte videobeelden uit waarvan ik een prachtige reel ga monteren op de door jou uitgekozen muziek. 

Nadat jij jouw fotokeuze hebt doorgegeven ga ik aan de slag met de nabewerking. Iedere foto krijgt een nauwkeurige, professionele nabewerking in mijn eigen stijl. Zodra de foto's klaar zijn ontvang je deze via een handige WeTransfer downloadlink en op USB en fotoafdrukken in een uniek fotopakket bij jou thuis. 

Fay en Guusje

"Boukje heeft veel geduld en neemt alle tijd"

"Mega tevreden. Boukje zoekt prachtige plekken uit, legt duidelijk uit wat voor poses mooi zijn om de hond neer te zetten en denkt heel fijn mee. Ze heeft veel geduld en neemt alle tijd. Ook toen ik met een puppy van 11 weken aankwam! Super fijn. De foto’s zijn onwijs mooi geworden en een hele dierbare herinnering."

7II_5254-1socialmedia.jpg

Een shoot bij mij...

...vindt altijd plaats op een prachtige outdoor locatie waar ik regelmatig fotografeer en dus de beste plekjes ken voor het creëren van het beste resultaat. Dit zijn outdoor locaties rondom Loon Op Zand, Tilburg of Eindhoven, maar eventueel ook urban locaties zoals Rotterdam of Utrecht.

...vlak vóór zonsondergang of vlak na zonsopgang, zodat ik de foto's het mooie zachte licht krijg voor de perfecte sfeer.

...kan het hele jaar door worden geboekt. In de zomer staat de natuur volledig in bloei, maar in de winter heb je heel mooi zacht licht en soms ook kans op vorst en sneeuw op je foto! Of denk aan de herfsttinten in het najaar en bloemenvelden in het voorjaar.

...kun je met meerdere honden of personen meedoen per fotoshoot pakket. Houd er wel rekening mee dat je dan minder lang de tijd hebt per persoon en hond.

...wordt verzet bij veel regen, storm, hagelbuien of extreem hoge temperaturen. Bij droog weer gaat de shoot altijd door!

...heeft altijd een hele gezellige, relaxte en gemoedelijke sfeer. Ik werk met en stuur dagelijks mensen aan doordat ik naast mijn baan als fotograaf ook nog voor de klas sta in het voortgezet onderwijs.

...vindt altijd plaats onder mijn professionele begeleiding met veel geduld voor jouw hond. Ik heb enorm veel ervaring met honden doordat deze altijd een onderdeel van mijn leven zijn geweest. Met 7 honden tegelijk naar het bos, en ook met de hele roedel weer terug naar huis was bij ons dagelijkse routine :)

...nemen we de tijd die nodig is voor het creëren van jouw droomfoto's, ik hanteer dus geen tijdslimiet. Een fotoshoot met honden duurt gemiddeld één uur, afhankelijk van de rust en tijd die we nodig hebben en op hoeveel plekjes we gaan fotograferen. 

Tips voor honden baasjes

Oefen van tevoren commando's als blijf, zit, lig, pootje geven, zodat de fotoshoot voor iedereen prettig verloopt en je nog mooiere herinneringen creëert. Extra commando's zoals 'poot', 'kopje laag' of 'met de voorpoten op een boomstam staan' zijn altijd mooi meegenomen!

Tips voor honden baasjes

Is jouw hond alleen een tuigje gewend? Oefen van tevoren ook alvast met een hondenlijntje om de hals, zodat de hond gewend is aan het fotografielijntje tijdens de shoot. Oefen samen zowel binnen als buiten op onbekend terrein.

Het ontvangen en gebruiken van jouw foto's en reels

Al jouw uitgekozen foto's krijgen een professionele nabewerking in Adobe Photoshop en Camera Raw.  Er gaat veel zorgvuldigheid en tijd zitten in de nabewerking, hier gaan uiteindelijk de meeste uurtjes werk voor mij in zitten. Door de jaren heen heb ik mijn eigen stijl ontwikkelt waar ik heel trots op ben. Zo werk ik ook altijd het fotografielijntje helemaal weg uit de foto, zodat het lijkt alsof jouw hond helemaal vrij in de natuur staat.  Daarnaast is het ook belangrijk dat ik ervoor zorg dat jouw foto's allemaal dezelfde sfeer en stijl krijgen, zodat je een mooie samenhang en rust in de foto's ziet. Je ontvangt de foto's met deze nabewerking in twee versies: met mijn logo in het klein en zonder logo. De foto's met logo zijn opgeslagen op webformaat en perfect voor het delen op Social Media. De foto's zonder logo mogen alleen gebruikt worden voor privégebruik, en zijn dan ook in hoge resolutie opgeslagen (groot formaat). 

De originele onbewerkte foto's zie je alleen in de uitzoekgalerij, deze foto's worden uiteraard niet mee verzonden met het eindresultaat. Je kiest als het goed is speciaal voor de stijl van een fotograaf als deze je aanspreekt. Deze stijl komt alleen naar voren in het eindresultaat na de nabewerking. 

Bij het reels pakket ontvang je de opgenomen video's in één of meerdere gemonteerde reels via een handige WeTransfer downloadlink. De reels worden gemonteerd in Adobe Rush op een door jou uitgekozen muziekje. Weet je geen liedje? Dan kies ik zelf een bijpassende uit voor je. Ik wissel verschillende beelden en snelheid van de beelden met elkaar af. Alle reels bevatten een transparant logo aan het begin en aan het einde van de reel. 

Tot slot stuur ik jouw foto's ook op naar de drukkerij. Dit is een professionele drukkerij speciaal voor fotografen, waar dus ook alleen fotografen gebruik van kunnen maken. Hierdoor zijn jouw fotoafdrukken van een hoogwaardige kwaliteit waarin de scherpte en kleuren precies zoals op de digitale versie zichtbaar zullen zijn. Ik verzend jouw fotoafdrukken in een uniek fotopakket naar jou thuis waarbij je de foto's ook nog eens op mijn gepersonaliseerde USB-stick ontvangt. Hiermee kun je ze gemakkelijk delen met geliefden.