top of page

Kleinschalige fotografie groepsworkshop; persoonlijke aandacht, ruimte en professionele begeleiding

Groepsworkshop paardenfotografie en hondenfotografie

In de afgelopen jaren heb ik als paardenfotograaf heel wat cursussen, meeloopdagen en workshops gedaan bij andere honden- en paardenfotografen... Sterker nog, dit doe ik nu nog steeds! Dit draagt namelijk zoveel bij aan je ontwikkeling als fotograaf dat ik mij nu maar al te goed besef hoe waardevol dit soort dagen kunnen zijn. Vooral als je net met deze fotografiebranche begint en nog niet zo goed weet hoe je te werk moet gaan in dit vak. Ik help je daar heel erg graag bij! Het is altijd al mijn passie geweest om mensen te helpen, des te leuker vind ik het om daar nu ook iets in deze specifieke fotografie niche voor te kunnen betekenen.

3E5A8300-1.jpg
3E5A8131-1.jpg

Voor wie zijn de groepsworkshops?

Ben jij beginnend in de honden- en/of paardenfotografie en wil je leren hoe je het beste voor een compositie, locatie of kledingkeuze voor het model kunt kiezen, hoe je je modellen en dieren aanstuurt tijdens een fotoshoot of hoe je de camera moet instellen in verschillende situaties? Aarzel dan niet en ga een keertje met mij mee op pad!

Ook voor ervaren fotografen zijn deze groepsworkshops ideaal voor het aanvullen van je portfolio, zonder zelf alles te hoeven regelen. Lean back, relax and hit that camera button! Ook is het natuurlijk altijd gezellig om ervaringen, kennis en ideeën uit te wisselen met je collega-fotografen! Je bouwt zo steeds meer je netwerk op binnen de honden- en paardenfotografie.

Apparatuur voor hondenfotografie:

Je hebt sowieso een spiegelreflex of systeemcamera nodig i.c.m. één of meerdere lenzen. Dit kan een zoomlens van 70-200mm zijn, maar tegenwoordig wordt er ook heel veel met primelenzen van 85mm, 105mm of 135mm voor hondenfotografie gewerkt. Met deze lenzen kun je niet inzoomen, maar zijn een stuk scherper en hebben een mooie scherpte diepte.

Apparatuur voor paardenfotografie:

Hierbij geldt voor de camerabody hetzelfde als bij hondenfotografie. In de paardenfotografie wordt het meeste met de 70-200mm lens gewerkt, zodat je meer afstand kan bewaren i.v.m. veiligheid bij bijvoorbeeld actiefoto's. Ikzelf fotografeer met een 135mm primelens, dus ook deze lens is ideaal om mee te werken. Ik raad je aan om een lens mee te nemen met een minimaal diafragma van f2.8, zodat je ook in donkerdere situaties kan werken.

Niet in het bezit van een 70-200mm lens? Dan kun je met een 55-210mm f4.0 of 70-300mm f4.0 kun je ook prima deelnemen. Houd er dan wel rekening mee dat je in een donkere omgeving minder mogelijkheden hebt. Ook is het van belang dat je wel de basisfotografie kent, dus zorg dat je weet met welke knoppen je handmatig het diafragma, sluitertijd en ISO kan instellen. Wil je hier meer persoonlijke begeleiding bij? Dan past een privé workshop beter bij jou (klik hier voor meer info).

Als je met de nabewerking stap voor stap mee wilt kunnen doen met de edit video die ik na afloop stuur, dan raad ik je aan om de laatste versie van Adobe Photoshop aan te schaffen. 

Wat kun je verwachten?

 • Workshop in een groep van maximaal 3 deelnemers op een prachtige outdoorlocaties in de omgeving van Loon Op Zand of Eindhoven; denk aan de bloesembomen, bloemenvelden, herfstachtig bos, de duinen bij magische ochtendvorst of een unieke plek zoals een oude kerk- of kasteelruïne

 • De workshop vindt gedurende een dagdeel plaats: de ochtend vlak na zonsopgang, de namiddag of de avond vlak voor zonsondergang

 • Je ontvangt vooraf een handige welkomstgids in de mail 

 • Minimaal 2 prachtige paarden en/of honden met modellen, we wisselen veel af in settings en poses

 • Ik vertel tussen het fotograferen door over hoe ik werk met mijn camera, welke instellingen ik gebruik voor bepaalde licht situaties, denk aan ISO, diafragma, sluitertijd, witbalans, lichtmeting, scherpstelpunt

 • Je ziet en leert hoe ik honden of paard en eigenaar aanstuur en positioneer, hoe ik gebruik maak van de omgeving, waar ik op let qua achtergrond en licht en hoe ik het meest aantrekkelijke beeld creëer 

 • Ik regel iets kleins te snacken en drinken voor iedereen gedurende de workshop

 • Kort moment waarbij ik een paar brandingfoto's voor je maak op de mooie locatie waar we fotograferen. Na afloop ontvang je alle RAW bestanden en mag je één foto uitkiezen die ik voor je nabewerk. Deze kun je voor je Social media gebruiken. (Het MAG, maar is uiteraard niet verplicht als je zelf niet op de foto wilt).

 • Je gaat naar huis met heel veel nieuwe foto's voor je portfolio

 • Enkele dagen van tevoren voeg ik je toe aan een groepsapp, hier communiceer ik nog even de laatste belangrijke info, na afloop kun je hier ook jouw resultaten delen als je wilt en kun je eventueel je vragen over nabewerking stellen

 • INCLUSIEF NABEWERKING: de groep deelnemers ontvangt van mij na afloop de toegang tot één edit video waarin ik jou laat zien hoe ik mijn stijl in een foto toepas in Camera Raw en Adobe Photoshop, deze kun je tot aan de eerstvolgende groepsworkshop bekijken

 • Uitwisselen van contactgegevens en een aantal van jouw mooiste foto's met de modellen, ik wil je vragen om minstens één foto kosteloos af te leveren aan ieder model als bedankje voor hun inzet en komst

 • En natuurlijk... een hele gezellige dag met andere fotografen waar misschien wel nieuwe vriendschappen uit groeien!

DSC_2467-1socialmedia.jpg
7II_6456-1socialmedia.jpg

Wanneer is de volgende  groepsworkshop?
Maximaal 3 deelnemers per workshop

Data 2024

Urban hondenfotografie, thema: 'Dutch Decor'

 • = VOL!

 • Locatie: nabij Drunen

 • Dagdeel: ochtend

 • Vrijdag 16 februari 2024 (carnavalsvakantie)

 • Sprookjesachtige hondenportretten

 • Locatie: Kasteel Asten

 • Dagdeel: avond vanaf +/- 17:00 u

 • Zaterdag 27 juli 2024

 • Magische paardenfotografie

 • Locatie: Herperduin (strandje + water + bos)

 • Dagdeel: avond vanaf +/- 18:00 u

 • Zaterdag 10 augustus 2024

 • Honden in de herfst 

 • Locatie: nog niet bekend

 • Dagdeel: nog niet bekend

 • Oktober 2024 (datum volgt nog)

250,-

Prijzen zijn incl. 21% btw
Aanmelden kan onderaan de pagina
Betalen in twee termijnen is mogelijk!

Deze fotografen gingen jou al voor en delen graag hun ervaring met jou!

Anneke

Anneke

"Aangekomen op de locatie werden we heel vriendelijk ontvangen en het voelde gelijk goed. Heel duidelijk en met veel passie gaf Boukje al haar kennis over instellingen, aansturing van de modellen en compositie mogelijkheden aan ons over. De uitgekozen locatie was prachtig! De zes verschillende modellen die ze had geregeld leverde veel variatie in uitleg en de foto's op. Echt ik zou zo weer gaan!! Heb zo ontzettend veel geleerd en mooie foto's voor mijn portofolio verzameld."

Sandra

Sandra

"De workshop bij Boukje was erg leuk, leerzaam en goed geregeld! Boukje gaf duidelijke uitleg en nam geduldig de tijd als je aanvullende vragen had. Van tevoren kregen we uitgebreide duidelijk informatie, zodat we wisten wat er van ons verwacht werd en wat we van Boukje konden verwachten. Op de dag zelf wist Boukje de mooiste herfstplekjes in het bos aan te wijzen. Ook waren er veel mooie modellen geregeld die vooraf ook al goed wisten wat ze van ons konden verwachten. Zeker een aanrader!"

Casandra

Casandra

"Ik vind het een groot pluspunt dat het erg uitgebreid is. Het is niet enkel meekijken tijdens de workshop maar ook voor- en achteraf krijg je nog veel informatie. Het Kasteel in Asten, was fantastisch! Er waren hele mooie, diverse honden modellen aanwezig. Boukje is erg geduldig en rustig; dit straalt zij uit naar de deelnemers en modellen waardoor er een fijne sfeer is. Ze verdeelt haar aandacht goed, kijkt mee en verteld wat ze doet en waarom. Voor mij is het voor herhaling vatbaar!"

Eva

Eva

"De workshop was zeer aangenaam en leerzaam en beantwoorde volledig aan mijn verwachtingen. Ik vond het heel erg fijn om alle informatie over de workshop snel na inschrijving te krijgen. Deze informatie was daarnaast ook heel duidelijk! De bloesemlocatie die ze had uitgekozen was echt heel erg mooi en ook de modellen pasten heel goed in het plaatje. Daarnaast gaf ze ook duidelijke uitleg aan ons en heb ik weer veel bijgeleerd over het aansturen van modellen. Zeker een aanrader!"

Britt

Britt

"Heel de workshop was goed uitgedacht. Tijdens het fotograferen deelde Boukje deelde veel kennis, over instellingen en waar je op moet letten qua houding van de hond. De locatie was echt heel mooi, veel mogelijkheden om verschillende soorten foto's te maken. Veel verschillende modellen qua uiterlijk waardoor je steeds andere dingen kreeg waarop je moest letten. Dit levert veel diversiteit in foto's op. Ook de nabewerking na afloop, die veel fotografen liever geheim houden, was waardevol!"

Valérie

Valérie

"Alles verliep soepel en ontspannen. Boukje hield overal rekening mee: het aansturen van en communiceren met zowel de modellen als cursisten. Alles deed ze in kalmte. Boukje had een stukje van de duinen uitgezocht wat lekker rustig was. Ook was er voldoende ruimte om vragen te stellen en Boukje bleef communiceren over de instellingen + tips en tricks waar je op kon letten tijdens het fotograferen. Ook was er erg veel variatie in de modellen. 100% een aanrader voor andere fotografen!"

Iris

Iris

“Ik vond de workshop van Bembregts Fotografie heel leuk, leerzaam en gezellig. Ze had echt een mega toffe locatie geregeld met leuke modellen. Tijdens de workshop kregen we veel tips; o.a. over het aansturen van een model, instellingen van je camera, het licht en hoe ze zelf een fotoshoot plant. Ook vertelde ze steeds wat ze zelf met haar instellingen deed in de verschillende situaties. Het was echt heel leerzaam en Boukje is echt super gezellig om mee samen te mogen werken, een aanrader!!"

Sanne

Sanne

"Ik ben heel tevreden en met veel prachtige foto's naar huis gegaan. Met als kers op de taart de brandingshoot, waardoor ik eindelijk ook eens echt mooie foto's van mijzelf had die ik weer kan gebruiken voor mijn eigen socials. Buiten dat Boukje weet wat ze doet m.b.t. paardenfotografie en daarin veel kennis te delen heeft, is ze ook een heel aardig en leuk mens die zich richt op de klant en waarbij je je op je gemak voelt en vrij bent om vragen te stellen."

Merel

Merel

"Het was een super fijne relaxte sfeer. Boukje is ontzettend enthousiast tijdens het uitleggen en als ze een mooi plekje ziet waar het licht zo mooi door komt wordt ze nog enthousiaster. Elke vraag die je stelde werd duidelijk en fijn uitgelegd. Ik zou iedereen aanraden om een workshop mee te gaan. Het is gezellig, je komt thuis met een hele berg mooie foto's en je bent een leuke ervaring rijker."

Shirley

Shirley

"Boukje had hele mooie modellen geregeld, ze was heel goed voorbereid, wist de juiste plekjes te vinden om diversiteit in de fotoshoot te krijgen, ze vertelde veel over hoe zij de camera-instellingen had staan, er was ruimte voor individuele aandacht en zelfs aan drinken en een tussendoortje was gedacht. Wat ik aan de workshop zo leuk vond was de brandingsshoot die wij van elkaar maakte aan het einde. Dit vind ik best uniek omdat dit weinig gedaan wordt."

Joyce

Joyce

"Wat was het een toffe workshop in Waalre. Er was een hele fijne en ontspannen sfeer. Boukje is een lieve vrouw en alles was tot in de puntjes geregeld. Vooraf hebben we via de mail al wat informatie over de workshop en brandingshoot ontvangen ter voorbereiding. Wat ik erg fijn vond aan deze dag was het kleine gezellige groepje en dat je kan alles vragen. De brandingshoot achteraf was de kers op de taart, wat was dat leuk om te doen."

Sabina

Sabina

"Ontzettend leuk georganiseerd alles was goed verzorgd er werd overal aan gedacht. Iedereen kreeg de aandacht die die nog had voor eventuele vragen. En de sfeer was ontzettend leuk! Je krijgt niet alleen kramp in de vingers van het fotograferen maar ook in je kaken van het lachen!"

Ingrid

Ingrid

"Wow, wat een geweldige ochtend was dit! In het begin hebben we uitleg gehad en zijn aan de slag gegaan. Er waren veel verschillende fotoplekjes waar prachtige foto’s gemaakt konden worden en genoeg ruimte voor het stellen van vragen. Voor mij was het een geslaagde ochtend en de kans is groot dat ik nog wel een keer ga meelopen."

Aanmelden groepsworkshop paardenfotografie of hondenfotografie

Na aanmelding en betaling ontvang je de factuur in je e-mail. Controleer altijd voor de zekerheid even de spam. Binnen enkele dagen ontvang je de eerste mail met meer informatie ter voorbereiding op de groepsworkshop of privé workshop.

bottom of page