top of page

Privé workshop paardenfotografie

Paardenfotografie workshop voor beginnende paardenfotografen, 1:1 begeleiding met theorie, praktijk en nabewerking, verdieping in de magische paardenfotografie

3E5A8300-1.jpg
Workshop paardenfotografie Bembregts Fotografie

Voor wie is de paardenfotografie privé workshop?

Herken jij jezelf hierin? Je bent net begonnen met de paardenfotografie. Je weet de knopjes op je camera te vinden, maar welke instellingen nou het beste zijn daar ben je je nog niet zo bewust van. Je hebt al een paar fotoshoots voor kennissen gedaan, maar krijgt nog niet het plaatje dat je in je hoofd hebt op beeld. Je hebt misschien al eens meegelopen bij een andere fotograaf, maar bent niet toegekomen aan het stellen van jouw persoonlijke vragen, zoals; welke kleding kies je voor een shoot, welke locatie is het meest geschikt, welk moment van de dag is het meest ideaal, hoe ga je om met onrustige paarden? Je wilt je model aansturen, maar dit blijkt lastiger dan dat je van tevoren dacht. HOE ga je nou echt te werk? That's where I come in... ik kan jou exact vertellen hoe je jouw droom fotoshoots kan gaan realiseren!

Apparatuur voor paardenfotografie:

Ik raad je aan om met een spiegelreflex- of systeemcamera aan de slag te gaan. De meest gebruikte merken zijn Nikon, Canon en Sony. Met de systeemcamera's kun je tegenwoordig heel snel scherpstellen, dus deze heeft mijn voorkeur. In de paardenfotografie wordt het meeste met de 70-200mm zoomlens gewerkt, zodat je meer afstand kan bewaren i.v.m. veiligheid bij bijvoorbeeld actiefoto's. Ikzelf fotografeer met een 135mm primelens, dus ook deze lens is ideaal om mee te werken. Ik raad je aan om een lens mee te nemen met een minimaal diafragma van f2.8, zodat je ook in donkerdere situaties kan werken.

Ben je niet in het bezit van een 70-200mm lens? Dan kun je met een 55-210mm f4.0 of 70-300mm f4.0 kun je ook prima deelnemen. Houd er dan wel rekening mee dat je in een donkere omgeving minder mogelijkheden hebt.

Basiskennis fotografie

Wees je ervan bewust dat ik NIET een basiscursus fotografie geef bij deze workshop! Dat wil zeggen dat als jij net voor het eerst een (semi-)professionele camera hebt gekocht en nog nooit de knoppen hiervan hebt aangeraakt of gebruikt, dat het dan nog té vroeg is voor jou om de privé workshop paardenfotografie te komen doen. Wanneer dan wel? Als jij van jouw camera de knop voor sluitertijd, diafragma en ISO bij het handmatig instellen weet te vinden dan kan ik jou zeker helpen. Voor ieder merk en cameratype zitten deze functies namelijk ergens anders, en tijdens de workshop is geen tijd en ruimte om dat voor al deze camera's uit te vogelen. Zorg dus dat je deze knoppen weet te vinden, ik begeleid jou in het stukje welke instellingen je wanneer gebruikt voor deze functies en wanneer je ze weer moet aanpassen.

DS9_1627-1socialmedia_edited.jpg

Mijn ervaring als paardenfotograaf en docent

Onderwijs

Ik heb van 2010 t/m 2014 de lerarenopleiding 2e graad biologie op de Fontys in Tilburg. Sindsdien sta ik dus al voor de klas, ik was nog een broekie van 17 jaar oud toen ik mijn eerste lessen op middelbare scholen gaf voor mijn stage. Later in 2019 t/m 2022 heb ik ook mijn master biologie 1e graad lesbevoegdheid gehaald, waarmee ik bevoegd ben om les te geven aan klas 1 t/m 6 vmbo-havo-vwo, mbo en hbo. Met meer dan 10 jaar onderwijservaring heb ik allerlei trucs en manieren verzamelt om kennis en informatie op een boeiende, passende en levendige manier over te brengen. Zodra ik ergens een passie in gevonden heb, dan word ik daar enorm enthousiast van en die kennis en ervaring deel ik graag met anderen.

Fotografie

Ik heb als jong meisje altijd al graag de camera in handen gehad. Het begon onschuldig met foto's maken voor familie op feestjes, of van onze eigen honden, alle dierentuinen en de prachtige natuur. Ik ben bij mijn ouders opgegroeid met veel dieren, en zo ging ik ook op mijn 7e al onder paardrijles. In 2019 kwamen mijn grote passies ineens samen; de fotografie en de paarden. Ik begon met een paar shoots voor stalgenoten en merkte dat ik dit zó onwijs tof vond om te doen. Ik ben in een korte tijd zoveel mogelijk gaan leren bij andere fotografen, heb cursussen, workshops en meeloopdagen gevolgd. Maar vooral heeeeel veeeeel zelf uitzoeken, portfolioshoots organiseren, iedere dag weer oefenen oefenen oefenen met fotograferen en Photoshop. Dit heeft ertoe geleid dat ik nu met trots kan zeggen dat ik mijzelf tot professioneel paardenfotograaf heb ontwikkelt. 

Workshops

Ik merkte al gauw dat mijn baan in het onderwijs en mijn uit de hand gelopen hobby (de fotografie ;P) ook goed samen gingen. Ik vind het heerlijk om mensen iets te leren en om te sparren over de mogelijkheden binnen de fotografie. Daarom ben ik sinds enkele jaren ook meeloopdagen en groepsworkshops gaan aanbieden voor de fotografen die graag mee willen kijken met mijn werkwijze tijdens fotoshoots. Ik merk dat ik er nog meer voldoening uit haal als ik fotografen echt meer persoonlijk kan helpen en begeleiden, en om die reden bied ik nu ook de privé workshop aan. Met deze persoonlijkere 1:1 begeleiding leer je namelijk het meeste in een korte tijd en ik focus me graag op jouw eigen persoonlijke leerproces en -behoeftes.

Workshop paardenfotografie Bembregts Fotografie

Privé workshop paardenfotografie

Een complete workshop waarbij ik je 1:1 begeleid;  kennismaking, theorie, een dagdeel praktijk, edit video en evaluatie moment. Dé perfecte manier om in een korte tijd alles over paardenfotografie te leren waarbij je de band tussen mens en paard vastlegt op magische en dromerige wijze.

Workshop paardenfotografie Bembregts Fotografie

Vooraf

Zodra jij een privé workshop bij mij hebt geboekt ontvang je binnen enkele dagen een telefoontje van mij waarin we een afspraak maken voor de online kennismaking en theorie. Je ontvangt daarna een bevestigingsmail met alle informatie en de factuur. De factuur moet vóór de online kennismaking zijn voldaan. Tijdens de online kennismaking zal ik je een paar vragen stellen over wat je graag zou willen leren, en neem ik alle belangrijke theorie over paardenfotografie met je door. Dit zijn al mijn geheimen, trucjes en kennis van het instellen van je camera tot het uitkiezen van de locatie. We leggen een paar opties vast voor een datum voor het praktijkdeel, en ik laat jou zo snel mogelijk weten welke datum het gaat worden.

Workshop paardenfotografie Bembregts Fotografie

Praktijkdagdeel

We gaan een dagdeel aan de slag met het fotograferen van 2 combinaties op een natuurlocatie nabij Loon Op Zand of in de buurt waar het paard gestald staat. Ik laat je zien hoe ik modellen aanstuur, slim gebruik maak van de omgeving en adviseer je in welke camera-instellingen je het beste kan gebruiken in bepaalde situaties. Je mag ook eventueel zelf met ideeën komen voor poses of foto's.  Als je er klaar voor bent, mag je ook zelf het aansturen van het model uitproberen om te kijken of je de geleerde kennis al kunt toepassen in de praktijk.

EXTRA OPTIE: We sluiten af met een brandingshoot waarbij ik foto's van jou als fotograaf maak die je later kan gebruiken voor je eigen website, Socials of je website.

Workshop paardenfotografie Bembregts Fotografie

Na afloop

We plannen een online meeting in waarbij we de gemaakte foto's nog even kunnen nabespreken. Na afloop zal ik binnen enkele dagen een edit video met je delen in de online omgeving op mijn website. In de edit video leg ik stap voor stap uit hoe ik te werk ga in Adobe Photoshop, dit doe ik met een foto die we tijdens het praktijkdeel hebben gemaakt. De video blijft tot 2 maanden na de workshop beschikbaar om bekeken te worden. Ook zou ik je willen vragen om één of enkele foto's met het model te delen.

* Voor de online kennismaking heb je een laptop, tablet of ander device nodig met camera en microfoon. Een notitieboekje kan handig zijn voor het noteren van belangrijke theorie, antwoorden op jouw vragen etc.

* Er wordt verwacht dat je al enigszins bekend bent met sluitertijd, diafragma en ISO. De privé workshop is geen basiscursus fotografie, in de workshop verdiepen we ons in de paardenfotografie en hoe je hierin te werk gaat.

* Het is van belang dat je in het bezit bent van een spiegelreflex- of systeemcamera. Voor de paardenfotografie raad ik je aan om in ieder geval een 135mm f1.8 primelens OF 70-200 f2.8 zoomlens mee te nemen. Een andere zoomlens is ook mogelijk maar houd er rekening mee dat deze misschien minder lichtgevoelig zijn en minder mogelijkheden hebben in situaties met minder licht. Het meebrengen van extra lenzen zoals een primelens is natuurlijk geen probleem.

* Als je stap voor stap mee wilt doen met de edit video na afloop van het praktijkdeel, dan raad ik je aan om in het bezit te zijn van Adobe Photoshop en enigszins ervaring te hebben met de werkwijze in dit programma. Zonder enige ervaring in Photoshop kan het meedoen met de edit video misschien een uitdaging worden.

* De reiskosten voor de privé workshop bedragen €0,30/km vanaf postcode 5175 XL.

Prijs en aanbod magische paardenfotografie privé workshop

 • Een online videogesprek waarin we kennismaken en waarbij ik uitgebreid de theorie achter de paardenfotografie en geschikte camera-instellingen met je doorneem. We bespreken samen wat jij het liefste wilt leren, waar je nog in wilt groeien en je mag al je vragen stellen (+/- 1,5 uur)

 • Een dagdeel praktijk waarbij we 2 prachtige combinaties/modellen fotograferen op een mooie natuurlocatie nabij Eindhoven (of plaats waar paard en eigenaar vandaan komen)

 • Voornamelijk portretten van mens en paard of het paard alleen, de eigenaar van het paard krijgt een jurk aan of zorgt voor een eigen mooie kledingset, indien mogelijk en op verzoek ook actiefoto's van het paard aan de longeerlijn

 • Intensieve 1:1 begeleiding waarbij je AL MIJN geheimen en trucs leert tijdens het fotograferen van paard en mens; hoe ik modellen aanstuur, slim gebruik maken van de omgeving, advies geef over camera-instellingen bij verschillende situaties, het letten op details, kledingkeuze, verschillende composities etc.

 • Je gaat naar huis met heel veel nieuwe foto's voor je portfolio

 • Na afloop plannen we samen een moment in om online jouw fotoselectie door te nemen. Ik geef tips en feedback op de door jou gemaakte foto's en keuzes (+/- 1 uur).

 • Edit video na afloop; ik neem je mee in de nabewerking van een foto die we tijdens de praktijkdag hebben gemaakt. Ik laat je stap voor stap zien hoe ik mijn stijl in een foto toepas in Camera Raw en Adobe Photoshop, deze kun je tot 2 maanden na de workshop bekijken

 • Je ontvangt een vouchercode met 30% korting op één van de edit bundels uit de webshop

 • Contactgegevens van het model om enkele foto's mee te delen

 • Vraag en antwoord via de WhatsApp of mail, ook al de workshop al is afgelopen en je later nog vastloopt.

485,-

Incl. 21% btw

 • OPTIE + 65,- Een brandingshoot van +/- 20 min, bij aanvang of na afloop van het praktijkdeel laat jezelf als fotograaf vastleggen door mij, deze foto's zijn enorm waardevol om jezelf naar publiek zichtbaar te maken, je ontvangt na afloop een keuzegalerij en mag 3 foto's uitkiezen die ik voor je nabewerk

Deze fotografen hebben al eens bij mij meegelopen...

Anneke

Anneke

"Aangekomen op de locatie werden we heel vriendelijk ontvangen en het voelde gelijk goed. Heel duidelijk en met veel passie gaf Boukje al haar kennis over instellingen, aansturing van de modellen en compositie mogelijkheden aan ons over. De uitgekozen locatie was prachtig! De zes verschillende modellen die ze had geregeld leverde veel variatie in uitleg en de foto's op. Echt ik zou zo weer gaan!! Heb zo ontzettend veel geleerd en mooie foto's voor mijn portofolio verzameld."

Sandra

Sandra

"De workshop bij Boukje was erg leuk, leerzaam en goed geregeld! Boukje gaf duidelijke uitleg en nam geduldig de tijd als je aanvullende vragen had. Van tevoren kregen we uitgebreide duidelijk informatie, zodat we wisten wat er van ons verwacht werd en wat we van Boukje konden verwachten. Op de dag zelf wist Boukje de mooiste herfstplekjes in het bos aan te wijzen. Ook waren er veel mooie modellen geregeld die vooraf ook al goed wisten wat ze van ons konden verwachten. Zeker een aanrader!"

Casandra

Casandra

"Ik vind het een groot pluspunt dat het erg uitgebreid is. Het is niet enkel meekijken tijdens de workshop maar ook voor- en achteraf krijg je nog veel informatie. Het Kasteel in Asten, was fantastisch! Er waren hele mooie, diverse honden modellen aanwezig. Boukje is erg geduldig en rustig; dit straalt zij uit naar de deelnemers en modellen waardoor er een fijne sfeer is. Ze verdeelt haar aandacht goed, kijkt mee en verteld wat ze doet en waarom. Voor mij is het voor herhaling vatbaar!"

Eva

Eva

"De workshop was zeer aangenaam en leerzaam en beantwoorde volledig aan mijn verwachtingen. Ik vond het heel erg fijn om alle informatie over de workshop snel na inschrijving te krijgen. Deze informatie was daarnaast ook heel duidelijk! De bloesemlocatie die ze had uitgekozen was echt heel erg mooi en ook de modellen pasten heel goed in het plaatje. Daarnaast gaf ze ook duidelijke uitleg aan ons en heb ik weer veel bijgeleerd over het aansturen van modellen. Zeker een aanrader!"

Britt

Britt

"Heel de workshop was goed uitgedacht. Tijdens het fotograferen deelde Boukje deelde veel kennis, over instellingen en waar je op moet letten qua houding van de hond. De locatie was echt heel mooi, veel mogelijkheden om verschillende soorten foto's te maken. Veel verschillende modellen qua uiterlijk waardoor je steeds andere dingen kreeg waarop je moest letten. Dit levert veel diversiteit in foto's op. Ook de nabewerking na afloop, die veel fotografen liever geheim houden, was waardevol!"

Valérie

Valérie

"Alles verliep soepel en ontspannen. Boukje hield overal rekening mee: het aansturen van en communiceren met zowel de modellen als cursisten. Alles deed ze in kalmte. Boukje had een stukje van de duinen uitgezocht wat lekker rustig was. Ook was er voldoende ruimte om vragen te stellen en Boukje bleef communiceren over de instellingen + tips en tricks waar je op kon letten tijdens het fotograferen. Ook was er erg veel variatie in de modellen. 100% een aanrader voor andere fotografen!"

Iris

Iris

“Ik vond de workshop van Bembregts Fotografie heel leuk, leerzaam en gezellig. Ze had echt een mega toffe locatie geregeld met leuke modellen. Tijdens de workshop kregen we veel tips; o.a. over het aansturen van een model, instellingen van je camera, het licht en hoe ze zelf een fotoshoot plant. Ook vertelde ze steeds wat ze zelf met haar instellingen deed in de verschillende situaties. Het was echt heel leerzaam en Boukje is echt super gezellig om mee samen te mogen werken, een aanrader!!"

Sanne

Sanne

"Ik ben heel tevreden en met veel prachtige foto's naar huis gegaan. Met als kers op de taart de brandingshoot, waardoor ik eindelijk ook eens echt mooie foto's van mijzelf had die ik weer kan gebruiken voor mijn eigen socials. Buiten dat Boukje weet wat ze doet m.b.t. paardenfotografie en daarin veel kennis te delen heeft, is ze ook een heel aardig en leuk mens die zich richt op de klant en waarbij je je op je gemak voelt en vrij bent om vragen te stellen."

Merel

Merel

"Het was een super fijne relaxte sfeer. Boukje is ontzettend enthousiast tijdens het uitleggen en als ze een mooi plekje ziet waar het licht zo mooi door komt wordt ze nog enthousiaster. Elke vraag die je stelde werd duidelijk en fijn uitgelegd. Ik zou iedereen aanraden om een workshop mee te gaan. Het is gezellig, je komt thuis met een hele berg mooie foto's en je bent een leuke ervaring rijker."

Shirley

Shirley

"Boukje had hele mooie modellen geregeld, ze was heel goed voorbereid, wist de juiste plekjes te vinden om diversiteit in de fotoshoot te krijgen, ze vertelde veel over hoe zij de camera-instellingen had staan, er was ruimte voor individuele aandacht en zelfs aan drinken en een tussendoortje was gedacht. Wat ik aan de workshop zo leuk vond was de brandingsshoot die wij van elkaar maakte aan het einde. Dit vind ik best uniek omdat dit weinig gedaan wordt."

Joyce

Joyce

"Wat was het een toffe workshop in Waalre. Er was een hele fijne en ontspannen sfeer. Boukje is een lieve vrouw en alles was tot in de puntjes geregeld. Vooraf hebben we via de mail al wat informatie over de workshop en brandingshoot ontvangen ter voorbereiding. Wat ik erg fijn vond aan deze dag was het kleine gezellige groepje en dat je kan alles vragen. De brandingshoot achteraf was de kers op de taart, wat was dat leuk om te doen."

Sabina

Sabina

"Ontzettend leuk georganiseerd alles was goed verzorgd er werd overal aan gedacht. Iedereen kreeg de aandacht die die nog had voor eventuele vragen. En de sfeer was ontzettend leuk! Je krijgt niet alleen kramp in de vingers van het fotograferen maar ook in je kaken van het lachen!"

Ingrid

Ingrid

"Wow, wat een geweldige ochtend was dit! In het begin hebben we uitleg gehad en zijn aan de slag gegaan. Er waren veel verschillende fotoplekjes waar prachtige foto’s gemaakt konden worden en genoeg ruimte voor het stellen van vragen. Voor mij was het een geslaagde ochtend en de kans is groot dat ik nog wel een keer ga meelopen."

Workshop paardenfotografie Bembregts Fotografie

Boek een paardenfotografie 
privé workshop

Jouw paardenfotografie professionalisering start NU!

Wat wil je boeken?

Bedankt voor jouw boeking, ik zal binnen enkele dagen contact met jou opnemen!

Workshop paardenfotografie Bembregts Fotografie
bottom of page